Havuçlu Top Nasıl Yapılır ?
HAVUÇLU TOP
MALZEMELER
MALZEMELER
- 6-7 tane orta boy havuç
- 19-20 tane petibör sade
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yeterince hindistan
- YAPIMI
- Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir.
- Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, margarin ve ceviz eklenir.
- Yavaş yavaş petibörler kırılarak içine atılır. İyice karıştırılarak suyu çekene kadar pişirilir.
- Daha sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra yuvarlak yapıp hindistan cevizine batırılır.
- isteğe göre kürdanla süslenir.
Yorumlar
Yorum Gönder