Tramisu Tatlısı Nasıl Yapılır?

            TRAMİSU TATLISI




MALZEMELER:
  • 1 paket hazır kek
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı türk kahvesi
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

KREMASI İÇİN
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket (200gr) laine peyniri
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI:

Tiramisunun kremasını hazırlamak için; toz şeker, un, süt ve yumurta sarısı karışımını sürekli karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

kremayı soğumaya bırakın. Kek tabanını ıslatmak için; sıcak su, granül kahve ve toz şekeri ayrı bir kapta karıştırın.

Soğuyan kremaya labne peynirini ekleyin ve bir mikser yardımıyla çırpın.
Servis tabağına pasta tabanının bir katını yerleştirin. Kahveli karışımın yarısıyla keki ıslatın, üzerine hazırladığınız kremanın yarısını yayın.
Pastanın diğer katını kahveli karışımla ıslatın ve dikkatli bir şekilde ters çevirerek krema katının üzerine kapatın. Kalan krema ile pastanın üzerini tamamen kaplayın.
Kakaoyu tiramisu pastanın üzerine eleyin ve buzdolabında 1- 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis edin.
AFİYET OLSUN...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nohutlu Plav Nasıl Yapılır ?

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Mantı Nasıl Yapılır?