Sarma Nasıl Yapılır ?

SARMA NASIL YAPILIR?


MALZEMELER:
  • 300 gr sarma yaprağı
  • 1 adet limon
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
İç Harcı İçin:
  • 6 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 3 adet orta boy zeytin yağ
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
İç harç için soğanları tencerede kavurup 5 dakika kadar bekletip suyunu süzdüğünüz pirinçleri de ekleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, karabiber, yenibahar, tarçın, kesme şeker ve tuzu da ekledikten sonra sıcak suyu katın ve kısık ateşte beş dakika pişirip ocaktan alın.
Salamura yaprakların içine bu harcı paylaştırıp sarmaları kapatın. Tencerenin tabanına birkaç yaprak dizdikten sonra üzerine sarmaları tek tek koyun. Üzerine limon dilimlerini de koyup zeytinyağı ve sıcak suyu üstlerinde gezdirin. Pişerken açılmamaları için üzerine bir tabak kapatın. Kısık ateşte 35 dakika pişirip soğumaya bırakın.
     
        AFİYET OLSUN...


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nohutlu Plav Nasıl Yapılır ?

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Mantı Nasıl Yapılır?