Mantı Nasıl Yapılır?
MANTI
MALZEMELER:
- 3 yufka,
- 300 gram kıyma,
- 1 adet kuru soğan,
- Tuz,
- Karabiber,
- Bir tutam maydanoz,
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı.
- Kızartmak için;
- Sıvı yağ.
- Üzeri için;
- Bir kase sarımsaklı yoğurt,
- Tereyağ,
- Pul biber.
YAPILIŞI:
Kıymalı sosyete mantısı yapmak için öncelikle soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağı içerisinde 1-2 dakika kavrulur.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve birlikte kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ile karabiber eklenip ocaktan alınır ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır.
Kavrulan soğanların üzerine kıyma ilave edilir ve birlikte kavurmaya devam edilir.
Daha sonra tuz ile karabiber eklenip ocaktan alınır ve ince kıyılmış maydanoz ilave edilip karıştırılır.
Yufkalardan ilki, eşit büyüklükte 6 parçaya bölünür (daha büyük isterseniz 4’e bölebilirsiniz ).
Yufka parçasının geniş ucuna kıymalı harçtan koyulup rulo yapılır.
Elde edilen rulo gül böreği şeklinde sarılır ve açılmaması için kürdan ile tutturulur.
Bütün yufkalar aynı işlemlerden geçirilerek şekillendirilir.
Daha sonra kızgın yağ içerisinde kızartılır ve havlu peçete üzerine çıkartılır.
Yufka parçasının geniş ucuna kıymalı harçtan koyulup rulo yapılır.
Elde edilen rulo gül böreği şeklinde sarılır ve açılmaması için kürdan ile tutturulur.
Bütün yufkalar aynı işlemlerden geçirilerek şekillendirilir.
Daha sonra kızgın yağ içerisinde kızartılır ve havlu peçete üzerine çıkartılır.
Bir parça tereyağı bir tava içerisinde yakmadan kızdırılır ve içerisine pul biber atılır.
Hazırlanan kıymalı sosyete mantısı üzerindeki kürdanlar çıkartılır ve servis tabağına yerleştirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ile kızdırılmış pul biberli tereyağı gezdirilir ve hemen servise sunulur.
Hazırlanan kıymalı sosyete mantısı üzerindeki kürdanlar çıkartılır ve servis tabağına yerleştirilir.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ile kızdırılmış pul biberli tereyağı gezdirilir ve hemen servise sunulur.
Yorumlar
Yorum Gönder