Trileçe Nasıl Yapılır ?
TRİLEÇE TARİFİ
MALZEMELER:
Keki İçin:
- 5 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 adet kabartma tozu vanilya
- Yeteri kadar un
- Ara katı için;
- Krem şanti
- 1 su bardağı şeker
- 50 gram kadar margarin veya tereyağı
- 1 kutu krema keki
- 2 su bardağı süt
- 1 kutu krema
- Yarım çay bardağı şeker
YAPIMI:
Öncelikle şunu söylemek istiyorum bu tatlıyı ilk kez denedim tutturamam diye çok korktum ama sonunda becerebildim, biraz uğraştıran tarif denemeye değer bir tadı var ,sadece süslemesini dört dörtlük yapamadım onuda tekrar tekrar denediğimde yapacağım. Şimdi gelelim tarife ,önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz ,köpürene kadar şekerler kendini bırakana kadar daha sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın kabımıza kekimizi aktarıyoruz ,önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında önce 10 dakika daha sonra derecesini 150 ye indirerek yaklaşık 15-20 dakika daha pişiriyoruz, o sırada keki ıslatacağımız şerbeti hazırlayalım, margarini veya tereyağını bir kapta çırpalım ,üstüne kremayı ekleyelim ,daha sonra sütü ekleyin ve çırpın hazır olan şerbeti dolaba kaldırın daha Sonra küçük tencerenize şekeri alın ve eritin margarini ekleyin ve ardından kremayı ekleyin eritin. Kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin ve altını kapatın ılımaya bırakın keki ters çevirin, fırın kabına koyun ve çatalla delikler açın dolaba koyduğumuz şerbeti üzerine gezdirin. Eşit şekilde daha sonra hazırladığımız krem şantiyi eşit şekilde düzenleyerek dökün .Ben bu işlemi yaptıktan sonra keki buzdolabına koydum ve 15 dakika bekledim, hem şekerli krema soğuğu hemde kek üstünde ki krem şanti dondu daha sonra kürdanla şekle devam ettim pastamız hazır .
AFİYET OLSUN...
çok güzel olmuş 😋😋
YanıtlaSilYayın başlığı koyar mısınız?
YanıtlaSil