Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır?
ŞÖBİYET TATLISI
Malzemeler
- 5-6 su bardağıun
- 2 adetyumurta
- 1/2 su bardağıyoğurt
- 1/2 su bardağısu
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 1 çay kaşığıkarbonat
- 1/2 çay kaşığıtuz
- 1 su bardağınişasta
- 1 çay bardağıantep fıstığı
Şöbiyet Hamuru İçin:
- 2,5 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıirmik
- 1,5 yemek kaşığıtoz şeker
- 1 su bardağıdövülmüş ceviz içi
İç Harcı İçin:
- 4 bardağısu
- 3,5 su bardağışeker
- 1/2 adetlimon suyu
Şerbet İçin:
Püf Noktası
Şerbetin ve ürünün sıcak olduğu tariflerde istenilen ürünün şerbetle yumuşamasıdır. Ancak bunun gibi ürün sıcak şerbet soğuk olduğunda ürünün çıtır çıtır olması sağlanır.
Nasıl Yapılır?
- Suyu ve şekeri ocakta kaynatın.
- Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha yoğunlaşana kadar kaynatın.
- Şerbeti soğuması için ocaktan alın.
Şerbetin Hazırlanışı:
- Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeleri ilave edin.
- Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.
- 24 eş parçaya ayırın ve üzerini temiz bir bezle 1 saat dinlendirin.
Hamurun Hazırlanışı:
- Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
İç Harcın Hazırlanışı:
- Dinlenen hamurların hepsini tepsi büyüklüğünde olacak şekilde inceltin.
- 12 tanesini aralarına nişasta ilave ederek üst üste dizin.
- Oklavayla bütün hamuru birlikte inceltin.
- Birbirine birleşen hamurları eş karelere bölün. Bu karelerin büyüklüğü zevkinize kalmış.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Hazırladığınız karelerin içine 1 çay kaşığı ceviz, 1 tatlı kaşığı irmikli dolgudan koyun ve ağzı açılmayacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- İyice kızarana kadar pişirin ve çıkartıp soğuk şerbeti dökün. Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!
resmi azıcık daha büyültün
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSil