Şöbiyet Tatlısı Nasıl Yapılır?

                                  


ŞÖBİYET TATLISI



                                           


     Malzemeler



    şöbiyet tatlısı ile ilgili görsel sonucu

    Şöbiyet Hamuru İçin:

  • 5-6 su bardağı
    un
    (kıvama göre artırılabilir)
  • 2 adet
    yumurta
  • 1/2 su bardağı
    yoğurt
  • 1/2 su bardağı
    su
  • 1/2 su bardağı
    zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı
    karbonat
  • 1/2 çay kaşığı
    tuz
  • 1 su bardağı
    nişasta
    (hamuru açmak için)
  • 1 çay bardağı
    antep fıstığı
    (üzeri için)

    İç Harcı İçin:

  • 2,5 su bardağı
    süt
  • 1,5 yemek kaşığı
    irmik
  • 1,5 yemek kaşığı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    dövülmüş ceviz içi

    Şerbet İçin:

  • 4 bardağı
    su
  • 3,5 su bardağı
    şeker
  • 1/2 adet
    limon suyu

Püf Noktası

Şerbetin ve ürünün sıcak olduğu tariflerde istenilen ürünün şerbetle yumuşamasıdır. Ancak bunun gibi ürün sıcak şerbet soğuk olduğunda ürünün çıtır çıtır olması sağlanır.
                 

Nasıl Yapılır?

    Şerbetin Hazırlanışı:

  1. Suyu ve şekeri ocakta kaynatın.
  2. Kaynayan şerbete limon suyunu ilave edin ve 1-2 dakika daha yoğunlaşana kadar kaynatın.
  3. Şerbeti soğuması için ocaktan alın.

    Hamurun Hazırlanışı:

  1. Un, yumurta, yoğurt, karbonat, zeytinyağı, su ve diğer malzemeleri ilave edin.
  2. Hamur pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun.
  3. 24 eş parçaya ayırın ve üzerini temiz bir bezle 1 saat dinlendirin.

    İç Harcın Hazırlanışı:

  1. Süt, irmik ve toz şekeri ocakta muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.

    Şöbiyet Tatlısının Hazırlanışı:

  1. Dinlenen hamurların hepsini tepsi büyüklüğünde olacak şekilde inceltin.
  2. 12 tanesini aralarına nişasta ilave ederek üst üste dizin.
  3. Oklavayla bütün hamuru birlikte inceltin.
  4. Birbirine birleşen hamurları eş karelere bölün. Bu karelerin büyüklüğü zevkinize kalmış.
  5. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  6. Hazırladığınız karelerin içine 1 çay kaşığı ceviz, 1 tatlı kaşığı irmikli dolgudan koyun ve ağzı açılmayacak şekilde yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
  7. İyice kızarana kadar pişirin ve çıkartıp soğuk şerbeti dökün. Üzerine Antep fıstığı dökerek servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun!

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nohutlu Plav Nasıl Yapılır ?

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Mantı Nasıl Yapılır?