Kebap Nasıl Yapılır?

 EV YAPIMI KEBAP NASIL YAPILIR?



     MALZEMELER:

  • 1 kg kıyma
  • 150 gr kuyruk yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
YAPILIŞI:

Malzemelerimizi akşamdan iyice yoğurup sabaha kadar dolapta dinlendiriyoruz. Ateşimizi yakıyoruz. Mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi suyla ıslatıp kebap şişine yayıyoruz. Hazırladığımız kebabı mangala koyuyoruz. Kebap ısısını alıp yağı erimeye başlayınca hemen ekmeğe yağını basıp tekrar pişmeye bırakıyoruz. Yağını almazsak kebap şişte durmaz. Kebap kızarınca mangaldan alıyoruz.
     
                                                               AFİYET OLSUN...

        

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nohutlu Plav Nasıl Yapılır ?

Rus Salatası Nasıl Yapılır?

Mantı Nasıl Yapılır?